Kurz Decoupage pro začátečníky

10.01.2016 08:19

Spolek Brdský šikula si Vás dovoluje pozvat na kurz 

Decoupage pro začátečníky.

Přijďte si společně s námi vyrobit svíčky na Hromnice, nebo dárek na Den sv. Valentýna. 

Kdy: Dne 25.1.2016 v 18 hodin. 

Kde: kavárna Malý Mnich, Mníšek pod Brdy.

Cena kurzu: 250 Kč V ceně je zahrnutý veškerý materiál potřebný k tvoření, pracovní pomůcky, 2 svíčky plus bonus (dekorování malého překvapení, které potěší každou hospodyni).

Kapacita omezena, proto rezervace nutná na tel.čísle 775 697 102 do 18.1.2016

Těšíme se na Vás!

decoupage jspol.pdf (345812)

 

Něco z historie:
Hromnice je označení svátku slaveného 2. února, kterému v křesťanství odpovídá svátek Uvedení Páně do chrámu (očišťování Panny Marie). Podle židovské tradice Marie svého syna Ježíše přinesla do chrámu, aby ho zasvětila Bohu. Tam potkala proroka Simeona, který Ježíše nazval "světlem k osvícení národů").
V lidovém křesťanství se Hromnice staly důležitou oslavou přicházejícího jara, podobně jako keltský předkřesťanský svátek Imbolc. Svátek byl také spojen s ochranou před ohněm, bouří a bleskem jak napovídá jeho název. Nejznámějším příkladem této víry je svěcení svící, takzvaných hromniček, prováděné v tento den, které se pak během bouře dávaly do oken a měly tak ochránit domácnost. Svíce hromnička se také zapaluje pro zažehnání "bouře" v domácnosti.
Imbolc  byl označován jako „svátek světel“ a pojil se k živlu ohně. O tomto svátku mladý bůh dosahuje dospělosti a společně s Bohyní se vrací z podsvětí, kde zůstává jen starý bůh, jehož moc (projevená jako zima) už mizí. K jeho oslavám patřilo rozžínání všech světel, tradičním pokrmem byly mléčné výrobky a kořeněná jídla.
Den sv. Valentýna se slaví 14.února. Je to svátek lásky a náklonnosti. V tento den se tradičně posílají a dávají dárky, cukrovinky, květiny nebo pohlednice.
Legenda také říká, že tento den začal být známý jako Den svatého Valentýna až díky knězi Valentýnovi. Claudius II., vládce Říma, zakazoval svým vojákům, aby se ženili nebo jen zasnubovali. Bál se, že by chtěli zůstat doma u svých rodin a nešli do boje. Valentýn vzdoroval vládci a tajně oddával mladé páry. Byl zatčen a později popraven 14. února. 
(zdroj wiki).

 

 

—————

Zpět