Pozvánka: Řecko - kolébka evropské kultury, země pohádkových ostrovů s nejkrásnějšími plážemi Středomoří, i klášterů mezi nebem a zemí.

20.01.2018 05:47

Spolek Brdský šikula si Vás dovoluje pozvat na další setkání s interaktivní multikulturní výchovou z cyklu "Cesta domova" s podtitulem:
Řecko - kolébka evropské kultury, země pohádkových ostrovů s nejkrásnějšími plážemi Středomoří, i klášterů mezi nebem a zemí.

Na tomto setkání si přiblížíme řeckou kulturu, tradice, historii, ale i současnost. Řekneme si i to, jak řecká kultura ovlivnila kulturu naši.

Společně si připravíme dva tradiční řecké pokrmy (dolmades a tzatziki) a to podle receptu, který si ze své vlasti přivezli a podle něho pokrmy stále připravují, řečtí emigranti a jejich potomci, kteří se do Československa přistěhovali v průběhu řecké občanské války ve 20.století.

V rámci rukodělné dílny bude na každého účastníka čekat tentokrát výroba tradičního, toho času již "suvenýru", který vymyslel v 6.století před našim letopočtem pan Pythágorás a který si samozřejmě i fyzikálně vysvětlíme.

Neopomeneme ani na řecké báje a nebude chybět ani sladká pochoutka, kterou pro účastníky připraví řecká taverna Thessaloniki.

Kdy: neděle 25.2.2018 v 15.00 hod.

Kde: klubovna Mladého vědce v MKS v Mníšku pod Brdy

Akce je určena dětem školního věku bez doprovodu rodičů (dohled zabezpečují dospělí členové spolku).

Kapacita míst je omezena, rezervace proto nutná. Bližší info na emailu brdskysikula@seznam.cz
Těšíme se na Vás!

Projekt "Cesta domova" je realizován díky finanční podpoře Středočeského kraje. Děkujeme za důvěru.

 

—————

Zpět