K naši mezinárodní spolupráci se přidávají i děti z Řecka.

15.03.2017 04:52
Být imigrantem, není nic jednoduché. Opustit všechno, co Vám bylo drahé a začít od začátku svůj život v jiné zemi je náročné, ať již důvod k tomu byl jakýkoliv.
Nevíme, kterým směrem při studiu, v snaze uplatnit se, nebo v snaze založit si svoji rodinu, povedou životní cesty našich dětí....
O to více však je důležité nezapomínat na své kořeny a nestydět za za ně, ale stejně tak naučit se milovat a respektovat kulturu svého nového domova, pro který se každý sám rozhodne. 
V našem spolku se věnujeme i multikulturní výchově, tak jak si to klademe za cíl v našich stanovách.
Připravujeme pro Vás a již v brzké době odstartujeme nový projekt s názvem CESTA DOMOVA, který dětem a mládeži přiblíží kulturu a tradice jiných zemí. Projekt vznikl ve spolupráci dětí a mládeže, jejich rodičů, ale i mládežnických organizací ze zemí, které Vám v našem projektu přiblížíme.
V prvním cykle v roce 2017 se můžete  těšit například na Ázerbájdžán, Ukrajinu, Řecko, Slovensko, Vietnam, Japonsko, Brazílii i Alžír.
Děti a mládež, které se tohoto projektu budou účastnit, se dovědí nejen o kultuře, tradicích, náboženství a zvycích prezentované země, ale si i každý účastník vyzkouší přípravu některých národních jídel s následní ochutnávkou. Nebude chybět ani možnost vyzkoušet si tradiční řemesla, nezapomeneme ani na ukázku typických hudebních nástrojů.
Projekt "CESTA DOMOVA" je určen dětem a mládeži ve věku 7 až 25 let.
A hned v úvodu Vám zasíláme pozdrav našich přátel z  Řecka, z Atén. Paní Tatiana s dcerkami Ivankou a Kristýnkou Vám posílají nejen pozdravy z Řecka, kde sluníčko svítí po celý rok a proto zelenina a ovoce jsou nedílnou součástí jídelníčku, ale i video recept na oblíbené jídlo Briam.
Briam je jídlo, které nesmí chybět na žádné slavnostní tabuli, ať už jde o svatby, narozeniny, nebo jiné oslavy. Skládá se ze směsi zeleniny, především lilku, rajčatového protlaku a sýru Feta.
Také nám posílají recept na Tzatziky, okurkovou dobrotu s koprem a jogurtem, která je typickou řeckou specialitou a prosí o zaslání některého receptu z našich českých jídel.
Co myslíte, co bychom měli my na oplátku pro ně připravit? Posílejte nám Vaše nápady na brdskysikula@seznam.cz.
 
Video z Řecka naleznete zde: www.youtube.com/watch?v=z3s83VhrVOQ
 

—————

Zpět