Výukové Centrum Maryam v Baku.

30.09.2016 05:19

Naši členové Spolku Brdský šikula podnikli pracovní cestu do Baku.

Navštívili tam výukové centrum Maryam.

Maryam Centrum bylo založeno v roce 2004 s cílem nabídnout další výuku pro studenty. Centrum bylo založeno s podporou Catholic Relief Services, Salesiánmi Dona Boska, Jugend eine Welt i Irish Society v Baku.

Maryam Centrum si klade za cíl poskytnout dětem ze sociálně slabých rodin možnost vzdělávat se v odborných kurzech, a tím zvýšit jejich šance v přijetí na vysokou školu, nebo získat udržitelné pracovní pozice. V centru se nabízí kurzy, jako jsou: výuka angličtiny, ruštiny, azerbajdžánského jazyka, italštiny a němčiny, matematiky, fyziky, chemie, biologie, dějepisu, zeměpisu, kytarové kurzy, taneční kurzy, vzděláváni Cisco Networking Academy i odborné kurzy (např. sváření), nebo tkaní koberců.

V roce 2004 centrum začalo navštěvovat asi 40 studentů, zatímco v roce 2015 mělo již 400 registrovaných žáků, 25 učitelů a ostatní podpůrný personál pracující v centru. 

Moc rádi bychom navázali na naši návštěvu a začali s Centrem Maryam intenzívně spolupracovat. 

Z naší strany bychom se s přáteli v Baku podělili o naše zkušenosti a experimenty, pomocí kterých v našem Spolku Brdský šikula zábavnou formou přibližujeme různé fyzikální a chemické zákonitosti a děje dětem různého věku.

Ze strany Maryam bychom měli zájem o navázání bližšího kontaktu, který by nám pomohl v našem multikulturním vzdělávání a pomohl nám pak dětem v naší republice přiblížit kulturu a tradice Azerbajdžánu.

O centrum Maryam se můžete více dočíst zde: maryammerkezi.com/az/volunteers/local-volunteers/

Foto z naší návstěvy naleznete zde: brdskysikula.rajce.idnes.cz/Maryam_Centre_Baku/#SAM_4162.jpg

 

—————

Zpět