Mladí vědci a Mladí výskumníci- družba ČR - SR.

12.12.2017 13:16

V klubovně Mladého vědce čekalo na děti překvapení v podobě balíčku ze Slovenska, od kamarádů z Kežmarku. Mladí Výskumníci z Kežmarskej Základnej Školy Nižná brána, nám poslali krásnou prezentaci o svém městě, národních zvycích i s recepty oblíbených jídel od svých maminek a babiček. Měli jsme možnost ochutnat i doopravdy pravé slovenské vánoční oplatky. Nechyběly i dárky pro naše vědecké bádání a krásné záložky do knížek, které děti ze Slovenska pro nás vyrobily.
Děkujeme kamarádi!
A přišlo nám vhod, jelikož jsme se dnes věnovali pokusům se suchým ledem a v závěru jsme si vyrobili zmrzlinu, no a oplatky byly k tomu ta pravá "třešnička na dortu".

Projektu, který nám poslali kamarádi ze Slovenska se budeme podrobněji věnovat v příštích hodinách a nejen to, bude na nás čekat i výroba předmětu typického pro slovenské umění, do kterého se pustíme, jak jinak, než s použitím zkušeností které máme - bude nás čekat totiž práce s páječkami. 

Pár foto zde: brdskysikula.rajce.idnes.cz/Mladi_vedci_a_Mladi_vyskumnici_-_druzba_CR-SR/

Jedná se o součást projektu multikulturní interaktivní výchovy "Cesta domova", který vznikl díky podpoře Středočeského kraje. Děkujeme za důvěru.

 

—————

Zpět