Kurz restaurování pro děti s výtvarní dílnou a Lurdský příběh.

05.06.2016 12:10

Spolek Brdský šikula zorganizoval kurz restaurování pro děti pod odborným dohledem restaurátorky Ludmily Vaňkové Svozilové.
Děti se mohly o práci restaurátora hodně dozvědět z prezentace, projekce i malé přednášky, kterou si pro děti připravila Lída. Pak se pustily do rekonstrukce staré sochy Panny Marie Lurdské, která pochází z 30.let minulého století.
Po chvilce odpočinku a dobrém obědu nám paní Feltová zase přiblížila proč má soška také jméno a jak to bylo se zázrakem ve Francii. Dozvěděli jsme se tak všichni i o historii toho místa a celého mariánského příběhu v Lurdech, který začal již v roce 778 našeho letopočtu, tedy více než tisíc let předtím než se odehrál samotný příběh mladičké Bernadetty Sourbirousové.
Na závěr na nás čekala malá výtvarní dílna pro radost. Každé dítě si vymalovalo a domů odneslo svou malou sošku Pany Marie Lurdské, kterou jsme měli možnost také sledovat, jak se přímo odlévá v připravené formě.
Všichni jsme se rozešli domů s krásným zážitkem a skvělým pocitem z dobře vykonané práce.

Foto z akce naleznete zde: brdskysikula.rajce.idnes.cz/Kurz_restaurovani_s_vytvarni_dilnou_a_Lurdsky_pribeh/#SAM_9635text.jpg

Pozvánku a medailonek restaurátorky paní Ludmily Vaňkové Svozilové naleznete

zde: brdsky-sikula.webnode.cz/news/kurz-restaurovani-pro-deti-s-vytvarni-dilnou-a-lurdsky-pribeh/

 

 

—————

Zpět